Stappenplan kopen

Een nieuwbouwwoning kopen: waar moet je aan denken?

1. De start verkoop: inschrijven voor een droomwoning

Op het ‘Start Verkoop Evenement’ gaan de woningen in verkoop. Hier presenteren we de woningen en bijbehorende prijzen. Jouw droomwoning gevonden? Dan kan je je online inschrijven. Als de inschrijfperiode afloopt en alle formulieren binnen zijn, vindt de toewijzing van de woningen plaats.

2. Een persoonlijk gesprek

Heb je een woning toegewezen gekregen? Dan nodigt de verkoopmedewerker jou uit voor een persoonlijk gesprek. Je bespreekt jouw woonwensen en krijgt alle informatie over het project en jouw toegewezen woning. Nog steeds geïnteresseerd? Dan krijg je een ‘optie’ op een woning.

3. Beslissen: is dit jouw droomwoning

Als je zeker weet dat dit jouw droomwoning is, gaan we over tot het tekenen van de koop-/aannemingsovereenkomst (KAO). Je kan ervoor kiezen om deze thuis op de bank te ondertekenen of tijdens een afspraak.

4. Het woonwensengesprek: breng al jouw wensen in kaart

Na het tekenen van de KAO wordt contact met je opgenomen voor een woonwensengesprek. Hier inventariseren wij jouw woonwensen, kijken we samen naar de mogelijkheden en nemen we het bouwproces door.

5. De keuken, badkamer en het toilet uitzoeken

Afhankelijk van jouw smaak kies je voor je droomwoning een keuken, badkamer en toilet. Om dit uit te zoeken, bezoek je een van de geselecteerde showrooms. Ga je liever naar een eigen leverancier, dan kan dat natuurlijk ook.

6. Financiering regelen & naar de notaris

Zodra aan bijna alle opschortende voorwaarden is voldaan, informeren wij je over de ‘ingangsdatum voorbehoud financiering’. In deze periode dien je je financiering in orde te maken. Na het transport bij de notaris ben je eigenaar van de grond.