De eerste bouwactiviteiten op locatie

Wie regelmatig over de Havendijk fiets of langs de Piushaven wandelt kan het haast niet zijn ontgaan. De boorstelling is gearriveerd op de bouwplaats van Spinaker, want de bouw gaat nu eindelijk beginnen!

Fundering

Als eerst de fundering onder de toren met appartementen en het complex voor zorginstelling De Wever. De fundering zal bestaan uit in de grond gevormde funderingspalen en –balken. 

Ruwbouw

Zodra de fundering gereed is wordt eerst de onderste ruwe bouwlaag gerealiseerd, deze bestaat uit een breedplaatvloer en in het werk gestorte wanden/kolommen. Daarna wordt vanaf de 1e verdieping gestart met het ’tunnelen’ van dit nieuwe Tilburgse icoon. Gezien de (relatief) kleine bouwplaats voor een woontoren van 50 meter hoog wordt hiermee begonnen. 

Later in het jaar, zodra de ruwbouw ver genoeg gevorderd is, kunnen we ook van start met de funderingswerkzaamheden voor de woningen. Deze drie lagen zijn natuurlijk sneller gerealiseerd dan de 16-laags woontoren. Het hoogste punt verwachten we voor alle blokken in het tweede kwartaal van 2025 te bereiken.

Veiligheid

Wil je graag de bouw volgen? Dat kan uiteraard vanaf een heerlijk plekje langs de Piushaven. De bouwplaats zelf is niet toegankelijk voor publiek. Veiligheid is van cruciaal belang en derhalve is er geen toegang voor onbevoegden.