Verkoopprocedure Spinaker Piushaven

We bieden een heel gevarieerd woningaanbod. Maar een woning of appartement kopen in Spinaker, hoe werkt dat eigenlijk?

 1. AANMELDEN

Je hebt je tijdens de pre sale als belangstellende voor een woningtype aangemeld. Dit is het eerste selectiecriterium voor de toewijzing. Na aanmelding ontvang je updates over de ontwikkeling Spinaker Piushaven. Je hebt ook meteen de zekerheid dat je op tijd alle informatie over de start verkoop ontvangt.

 1. VOORKEUREN OPGEVEN

Op de dag van de start verkoop is via de website alle informatie over de verschillende woningtypen -op bouwnummerniveau- beschikbaar. Denk hierbij aan de verkooptekeningen, technische omschrijving en woonwensenlijst. Hierop kan jij jouw voorkeurs-keuze(s) baseren. Je kunt maximaal 3 bouwnummers als voorkeur doorgeven. Jouw inschrijving is daarbij persoonsgebonden en niet overdraagbaar. Per toekomstig huishouden wordt slechts één inschrijving geaccepteerd. Vanaf de start verkoop heb je circa 1,5 week de tijd om jouw voorkeuren aan ons door te geven. Bereid je daarom goed voor.

 1. DE TOEWIJZING

Nadat de inschrijftermijn gesloten is, vindt de toewijzing van de woningen en appartementen plaats. We proberen zoveel mogelijk mensen hun hoogste voorkeur toe te wijzen. Daarbij kijken wij naar de meest concrete kandidaten en hanteren wij onderstaande opeenvolgende criteria:

 

 1. Aantal kandidaten per bouwnummer
  Is er één kandidaat voor een bouwnummer, dan wordt de woning of appartement aan die persoon toegewezen. Zijn er meerdere kandidaten voor dat bouwnummer, dan volgt een tweede beoordeling.
 2. Financiële check
  Bij meerdere kandidaten op één bouwnummer bekijken we of een kandidaat een financiële check heeft gedaan. Dit kun je op het inschrijfformulier laten weten.
 3. Aanmeldduur
  Als er meerdere kandidaten zijn voor een bepaald bouwnummer én ze hebben allemaal de financiële check doorlopen, dan kijken we tenslotte naar het moment van aanmelden tijdens de pre sale. De woning of het appartement wordt uiteindelijk toegewezen aan degene die het langst staat aangemeld bij de pre sale. Wij streven op deze manier naar een optimale bezetting en transparante procedure.
 4. OPTIE

De kandidaten met een toewijzing worden gebeld. Je hebt – bij acceptatie op deze woning of appartement – direct een optie op deze woning of appartement. Dit bevestigen we door het aanmaken van een persoonlijk account. Daarbij plannen we direct een afspraak voor een gesprek. Heb je helaas nog toewijzing gekregen, dan ben je reserve kandidaat. Een optie op een woning of appartement geldt voor de periode van 10 werkdagen vanaf acceptatie.

Wel een woning
Gefeliciteerd! Je hebt een woning of appartement toegewezen gekregen! Wij maken zo spoedig mogelijk een afspraak voor een intakegesprek.

Geen woning
Helaas, er waren meer kandidaten dan woningen of appartementen waardoor je geen woning of appartement toegewezen hebt gekregen. Als iemand afziet van de optie, dan wijzen we deze woning of appartement opnieuw toe aan de resterende kandidaten met een voorkeur voor dat betreffende bouwnummer. Wij nemen dan contact met je op.

 1. INTAKEGESPREK

We streven ernaar om samen met jou voortvarend te werk te gaan. Via de website is er – na de start verkoop – al veel informatie op beschikbaar. Het is daardoor mogelijk je goed voor te bereiden op het eerste gesprek. Tijdens het gesprek is er natuurlijk alle ruimte om vragen te stellen. Ook nemen we je graag mee in het vervolgproces. Op deze manier is en blijft het kopen van een woning of appartement een mooi feestje.

 1. CONTRACT TEKENEN

Na het intakegesprek ben je weer een stapje dichter bij de aankoop van jouw droomhuis of appartement. Als je helemaal zeker bent en je wilt definitie overgaan tot aankoop, dan genereren we de koop-/aannemingsovereenkomst. Na het zetten van jouw handtekening is de laatste stap gezet: de woning of het appartement is voor jou! Op naar de showrooms en het woonwensen gesprek…

 1. JOUW WONING!

Wanneer aan alle andere opschortende voorwaarden is voldaan, starten we met de bouw. Een opschortende voorwaarde is bijvoorbeeld het minimale percentage van alle woningen en appartementen dat in het project moet zijn verkocht. Hierover ontvang je van ons uiteraard een officieel bericht samen met de uitnodiging voor het tekenen van de leveringsakte bij de notaris.

 

Heb je vragen, of hulp nodig bij de inschrijving? Onze makelaars staan voor je klaar.

Succes met het maken van een keuze. Wij zien jouw inschrijving graag tegemoet!

Met vriendelijke groet,
Team Spinaker Piushaven